shiba-gd038be1fd_1280

Kolik stojí štěně Shiba Inu?

Shiba Inu je stále oblíbenější plemeno, které se jako jedno z mála japonských plemen dostalo za hranice země, ve které bylo původně odchováno. Pro svůj roztomilý kukuč si našlo cestu do nejedné rodiny a možná i vy chcete fenku nebo psa přivítat ve své domácnosti. Ptáte se však na jedno, a sice kolik Shiba Inu vlastně stojí?

Cena se pohybuje v řádech deseti tisíců

Štěňata je možné sehnat na mnoha místech. Samozřejmě můžete obrážet bazary, burzy nebo podobná místa, ale ta vám nikdy nezaručí, že si domů přinesete čistokrevného pejska s papíry. Naopak se může stát, že narazíte na člověka prodávajícího psa tohoto plemena, ale nakonec z něj vyroste kombinace japonské rasy, labradora a jezevčíka dohromady. Pokud chcete mít opravdu jistotu, že jste si domů pořídili pravého Shiba Inu, je čas zavítat do renomované chovné stanice, kde štěně obdržíte i s papíry o rodičích a původu.

V takovém případě si však za psa i připlatíte. Ale za tu jistotu to stojí. Vždyť pravý Shiba Inu disponuje opravdu skvělými vlastnostmi i dlouhou délkou života (dožít se může až patnácti let). Cena takového psa s papíry je až 30 tisíc korun. Pokud budete hledat v renomovaných chovných stanicích, tak cena může být až dvojnásobná. Doporučujeme tedy se podívat i na stylové doplňky, například trička Shiba Inu nebo třeba ponožky.

Jedno z nejstarších plemen světa

V porovnání s se psy z bazarů nebo podobných i internetových portálů je to dvojnásobek. Na druhou stranu si domů přinesete potomka jednoho z nejstarších psích plemen vůbec. Shiba Inu je dokonce mnohými odborníky považována za vlka, se kterým má po genetické stránce mnoho společného. Ostatně v Japonsku toto plemeno vzniklo proto, aby bylo využíváno k lovu (prvotně k menší kořisti, poté však obstálo i u lovu medvědů a podobně velkých kořistí).

Pes, který bude hlídat váš dům jako oko v hlavě

Nejen skvělý společník a také zvíře, na které se budete moct spolehnout během lovu (pokud se na nějaký vůbec vydáte), ale také vynikající hlídač, který se postará o vaše obydlí.

Sdílet příspěvek

Přihlášení

přerušení příjmu objednávek

Z technických důvodů (porucha tiskárny) dočasně přerušujeme příjem objednávek na trička a mikiny. Děkujeme za pochopení.