shiba-coin

Shiba inu coin jako kryptoměna konce roku 2021

Shiba inu není jen oblíbené japonské psí plemeno, ale pro nadšence digitálních měn, konkrétně kryptoměny, je doslova hitem měsíce říjen a listopad v tomto roce 2021.

Měna neboli token, který je označovaný na krypto burzách jako SHIB, má za sebou nevídaný růst ceny na desetinásobky na přelomu 10 a 11.měsíce.

Elon Musk, Dogecoin a Shibainu Coin, co mají společného?

Shiba Inu coin (SHIB) vznikl jako alternativa ke známé kryproměně Dogecoin, který vznikl původně jako vtip (mem), ale našel si cestu ke svým oblíbencům. Dogecoin si oblíbil právě známý Elon Musk, který nejednou twittoval formou vtípku na adresu Dogecoinu. Ceny extrémně rostly.

Elon není jen šéf tesly, ale taky influencer, který má milióny sledujících na sociální síti. Podobně za růstem Shibainu Coinu jsou influenceři, kteří začali označovat tento coin na svých sociálních sítích.

Co tento Shiba Inu token umi?

Shiba Inu je plně decentralizovaný ekosystém. Má své funkce, vize a plány, jedno je ale jisté – cena tohoto tokenu stále záleží na nabídce a poptávce, podobně jako v případě Bitcoinu. Čím větší je zájem o token, tím vyšší bude jeho cena. Využitelnost a funkčnost Shiba Inu coinu je tady aktuálně jen pro „obchodníky“, někdy by nazval dokonce „spekulanty“. Jisté je jedno, tento vtipný MEME možná ještě něco ukáže a rádi se necháme překvapit.

Shiba inu coin kurz

Shiba inu coin se obchoduje na známých burzách jako Coinbase, Binance nebo Coinmarket. Tato kryptoměna byla založena v říjnu 2020.

Z grafu vidíte, že aktuálně je 11.nejhodnotnější kryptoměna na Světě.

Má tržní kapitalizaci 668 mld. Kč (32 mld. USD) a jeden token se prodává za 0,25 dolarů.

Článek je aktuální ke dni 18.11.2021

Sdílet příspěvek

Přihlášení

přerušení příjmu objednávek

Z technických důvodů (porucha tiskárny) dočasně přerušujeme příjem objednávek na trička a mikiny. Děkujeme za pochopení.