shiba-g331bf3103_1280

Jaká jsou oblíbená japonská plemena psů?

Zvažujete koupi čtyřnohého psího společníka? Výběr bude poněkud těžký, ras je k dispozici víc než dost. Mezi vůbec nejoblíbenější ale patří japonská plemena psů, která si Japonci pěstovali už od nepaměti. Důvodem byl jejich počáteční plán vytvořit takového parťáka, který bude skvělou společností nejen do rodin, ale i při lovu divočáka a podobných činnostech. A tak vznikla tato plemena, která jsou pro mnohé zdrojem fascinace, pro jiné symbolem krásy.

Shiba Inu s námi už tři tisíce let

I když pro nás dříví znamená přírodní materiál, se kterým topíme pod kotlem, v Japonsku se jako „dříví” překládá plemeno Shiba Inu, které je s námi už bezmála tři tisíce let. Chováni byli především pro lov ptáků a jiné podobné zvěře, později se však naučili lovit i větší kořisti, dokonce medvědy, jeleny nebo kance.

Mluvíme o velice sebevědomém psovi, který vydává při vzrušení netradiční zvuk. I když jsou svou postavou malí, jsou ale velice svalnatí a svým kukučem tak roztomilí, že se stali jedním z nejoblíbenějších společenských psů nejen v Japonsku.

Akita je loajální i laskavá

Shiba Inu je velice často zaměňována s Akitou. Mluvíme však o zcela jiném plemeni, které je známé hlavně pro svou laskavost a celkovou loajálnost, kterou ke svému pánovi vykazuje. Velmi často se o plemenu říká, že je to pes špiců. Nikdo mu ale nesebere onu statečnost a sílu, kterou disponuje.

Mimochodem, věděli jste, že se právě Akita pašovala do Spojených států letadlem po druhé světové válce? A přesně takto se dostala i dál do světa.

Shikoku je rozený lovec

Mezi oblíbená japonská plemena patří také Shikoku, což je pes velice odolný, vysoce inteligentní a také bdělý. Jedná se o jednoho z původních japonských psů typu špic, který byl vychován především za účelem lovu. Jeho úkolem bylo sledovat zvěř a poté ho ulovit. Ovšem i když se nyní jeví jako samostatné plemeno, které by si nejraději žilo svým vlastním životem, ke svému pánovi dokáže být taktéž velmi loajální. Je navíc připraven se učit.

Sdílet příspěvek

Přihlášení

přerušení příjmu objednávek

Z technických důvodů (porucha tiskárny) dočasně přerušujeme příjem objednávek na trička a mikiny. Děkujeme za pochopení.